Rock'n'roll

Rock'n'Roll je zabaven ples, ki združuje energične plesne elemente z akrobacijami, ki jih izvajajo plesalke s pomočjo plesalcev. Rock'n'Roll lahko plešemo v paru ali v skupini,. Skupinski nastop se imenuje formacija. Primeren je za vse velikosti. Plešemo ga lahko od 7. leta naprej, pa do takrat, ko nam to dovoli naše telo. Osvojeno znanje lahko izkazujemo  na tekmovanjih ali pa plešemo kar tako, za zabavo.

Tekmovalci so razvrščeni v različne kategorije:

  • Mini so stari do 12 let in RR šele spoznavajo, v paru pa lahko plešeta tudi dve deklici skupaj.
  • Mlajši mladinci so že pravi tekmovalci, stari od 8 do 14 let. Udeležujejo se tekem v Sloveniji in tujini ter imajo že pravo svetovno prvenstvo. Zaradi svoje starosti, še ne izvajajo akrobacij.
  • Starejši mladinci so stari 12 do 17 let in plešejo že enostavne akrobacije, ki so primerne za njihovo starost. Plesalke seveda še ne letijo po zraku. Tudi oni tekmujejo vsepovsod.
  • Člani C so tisti, ki so v RR u še začetniki in plešejo enostavne akrobacije podobne mladinskim.
  • Člani B imajo že dve koreografiji in sicer sta plesni in akrobatski del ločena. Akrobacije so že bolj zapletene, veliko je kombinacij, plesalke pa še ne smejo same letati po zraku.
  • Člani A so tisti, ki jih največkrat vidimo po televiziji, plešejo najtežje akrobacije, imajo ogromno mednarodnih tekmovanj in se borijo za najbolj prestižne naslove.

Za vse, ki raje plešejo v skupini, pa so formacije prava izbira. Od 4-6 parov skupaj sestavlja formacijo, ki je lahko mladinska, članska ali dekliška, kar pomeni, da v njej plešejo le deklice. Poleg tekmovanj imajo naši plesalci še veliko nastopov, kjer z veseljem pokažejo svoje znanje. Vendar pa nas ne družijo samo treningi in tekmovanja, temveč se radi družimo in zabavamo na srečanjih, ki jih pripravljamo za otroke, starše in ostale člane kluba.

Če te zanima kako to izgleda v Sloveniji in po svetu, pa poglej na strani:

Plesna Zveza Slovenije
World Rock and Roll Confederation

12.11.2010. 22:47