BRILJANTINA TEENS VICE SVETOVNI PRVAKI


 Rock'n'Roll mladinska formacija Briljantina teens (PK Briljantina) je na svetovnem prvenstvu v nemškem Karlsruhe posegla po zvezdah in osvojila naslov vice svetovnih prvakov. V odlični koreografiji Sindi Vogrič in z odličnim finalnim nastopom so si prislužili kar 5 drugih mest od 7 sodnikov, prvo mesto pa je šlo soglasno v roke domačih favoritov.

S tem odličnim nastopom je Sindi s svojim plesalci dokazala, da Briljantinčki res sodijo v svetovni mladinski vrh. Jackson's 12 so se s prav tako odličnim nastopom uvrstili na 9.mesto.

Rezultati:

1. FORMATION 1 Nemčija

2. BRILJANTINA TEENS Slovenija

3. FORSAGE Rusija

....

9. Jackson's 12

http://www.youtube.com/watch?v=dS-4eqHcjXo
 

 

01.12.2012. 13:15 Preberi več ⇒

Pokal Slovenije 3.11. 2012 - AkroRezultati tekmovanja:

• Mlajši mladinci:
- 2.mesto: Jaka Vrevc Žlajpah - Luna Vogrič
- 3.mesto: Žiga Vrevc Žlajpah in Danaja Kurnik 
- 5.mesto: Matej Matečko - Evelin Arh
- 7.mesto: Patrik Arh – Ana Ožvatič

• Starejši mladinci:

- 3.mesto: Miha Matečko in Tjaša Pintar
- 6.mesto: Jan Marekovič in Pika Mlakar


Sobotni večer, večer po uspešni tekmi za vse naše pare. Nasmejani obrazi, veseli starši, otroci, polni tekmovalnega adrenalina in energije. Primeren trenutek za reči lahko noč in oditi vsak na svoj dom? Nikakor ne, v trenutku je »padla« ideja o odhodu na pizzo in novica se je razširila z bliskovito naglico. Majhna, prijetna pizzerija Svetilnik, vendar prav velika,da se lahko starši nekoliko umaknemo in pustimo naši mladini, da odidejo v »svoj svet« zanimivih in staršem nerazumljivih pogovorov, telefonov, računalniških igric, prvih sramežljivih pogledov…

Ob pijači, dobri pizzi in prijetni družbi smo se starši skupaj s Sindi zaklepetali in obujali spomine na čase, ko so še nekateri starši sami tekmovali in si nabirali plesne izkušnje. Da smo tudi mi v »svojem svetu«, pa so opazili tudi otroci in eden po eden počasi » izginili« ven. Odšli so v bližnji park, se zavrteli na vrtiljaku, še vedno pod vtisom tekme izmenjavali svoja mnenja in v svojih glavah že delali načrte za naslednjo tekmo in ponovno druženje.

Kazalci na uri so nas začeli opozarjati, da bo potrebno naš klepet počasi zaključiti in priklicati mladino. Že samo ob pogledu na njihove razigrane obraze nam je bilo takoj jasno, da je bilo vse skupaj čisto prekratko in da se je »ŽUR« šele začel.


11.11.2012. 13:51 Preberi več ⇒

Luna Vogrič in Jaka Vrevc Žlajpah znova finalista Rock and Roll mladinskega svetovnega prvenstva

V soboto, 29. 9. 2012, je v Avstriji, v prestižni dvorani »Stefanien hall« v Gradcu, potekalo svetovno prvenstvo v rock'n rollu, ki so se ga udeležili tudi naši plesalci, reprezentanti Luna Vogrič in Jaka Vrevc Žlajpah, Danaja Kurnik in Žiga Vrevc Žlajpah, Katja Duh in Jon Vogrič med mlajšimi mladinci in Tjaša Pintar in Miha Matečko med starejšimi mladinci.
Jaka in Luna sta se znova uvrstila v  finale in zasedla odlično 5. mesto, Jon in Katja 12. mesto, Žiga in Danaja 25. mesto. Miha in Tjaša sta zasedla 33. mesto.
Rezultati pa ne povedo vsega: s treningi smo začeli že v mesecu avgustu, ko smo ponovno pridobivali kondicijo in plesno usklajenost, nadaljevali z »višinskimi«  pripravami na Rogli in zaključevali s septembrskimi »piljenji« forme v novi dvorani. Veseli smo, da smo z veliko pozitivne energije pokazali, kaj smo sposobni: finalnih nastopov, premagovanja bolečin ob poškodbah, medsebojnega razumevanja in podpiranja. In še trenerko smo spravili do solz sreče!
Vsem plesalcem iskreno čestitamo za odličen rezultat in jim tudi v prihodnje želimo še veliko prijetnih plesnih trenutkov!

 

11.11.2012. 12:23 Preberi več ⇒

Pokal Slovenije Dolenjske Toplice - 6.10.12

V soboto 6.10.2012 se je v Dolenjskih Toplicah odvijala tekma za Pokal Slovenije. Kot že velikokrat do sedaj, so tudi tokrat naši pari dokazali, da so najboljši, saj so v kategoriji Mlajših mladincev zasedli kar 6 mest v finalu.

• Mlajši mladinci:

- 2.mesto: Jaka Vrevc Žlajpah - Luna Vogrič
- 3.mesto: Jon Vogrič in Katja Duh 
- 4.mesto: Žiga Vrevc Žlajpah in Danaja Kurnik
- 5.mesto: Matej Matečko - Evelin Arh
- 6.mesto: Tim Marekovič in Loti Marinko
- 7.mesto: Matevž Poličnik in Hana Brce

Odlično uvrstitev sta dosegla tudi naša para iz kategorije Starejših mladincev, ki sta v finalu zasedla 2 odlični mesti.

• Starejši mladinci:
 
-3.mesto: Miha Matečko in Tjaša Pintar 
- 5.mesto: Jan Marekovič in Pika Mlakar 

08.10.2012. 21:31

Pokal Slovenije - Koper 9.9.2012 Lunin Festival

V nedeljo 9.9.2012 je v Kopru potekal Pokal Slovenije.
V vseh kategorijah smo dosegli odlične retultate.
Po tekmi pa smo skupaj skočili v morje.

 

 • mini:
  2. mesto: Miha Češnovar - Zarja Geršak
 • mlajši mladinci:
  1. mesto: Jaka Vrevc Žlajpah - Luna Vogrič
  3. mesto: Jon Vogrič in Katja Duh
  6. mesto: Žiga Vrevc Žlajpah in Danaja Kurnik
  6. mesto: Matej Matečko - Evelin Arh
 • starejši mladinci:
  3. mesto: Miha Matečko - Tjaša Pintar

17.09.2012. 19:11 Komentarji (0) Preberi več ⇒

Pokal Slovenije - Vrhnika 25.3.2012

V organizaciji plesnega kluba M se je na Vrhniki odvila prva tekma za Pokal Slovenije v letošnjem letu. V konkurenci slovenskih, bosanskih in avstrijskih parov, so se tekmovalci pomerili v kar sedmih kategorijah.

Naši pari so znova dokazali, da lahko posegajo po najvišjih mestih, predvsem v kategorijah Mlajši mladinci in Starejši mladinci, ki sta številčno tudi kategoriji z največ tekmovalci. Briljantinini tekmovalci so pokazali odlično pripravljenost in so poleg ostalih odličnih uvrstitev kar štirikrat stopili na stopničke.

 • mini:
  3. mesto: Miha Češnovar - Zarja Geršak
 • mlajši mladinci:
  1. mesto: Jaka Vrevc Žlajpah - Luna Vogrič
  3. mesto: Jon Vogrič in Katja Duh
  4. mesto: Žiga Vrevc Žlajpah in Danaja Kurnik
  7. mesto: Matej Matečko - Evelin Arh
 • starejši mladinci:
  3. mesto: Miha Boldin - Ula Ana Leban 5. mesto: Miha Matečko - Tjaša Pintar

27.03.2012. 02:13 Preberi več ⇒

Odlične uvrstitve naših reprezentatov na evropskem prvenstvu na Finskem

V ekipi slovenske mladinske reprezentance, ki se je 17.3.2012 udeležila evropskega prvenstva v mestu Valkeakoski na Finskem so bili tudi 4 pari iz Briljantine.

V konkurenci najboljših parov, so naši pari dosegli odlične rezultate v 2 kategorijah:

 • mlajši mladinci:
  5. mesto: Jaka Vrevc Žlajpah - Luna Vogrič
  13. mesto: Žiga Vrevc Žlajpah - Danaja Kurnik
  21. mesto: Jon Vogrič - Katja Duh
 • starejši mladinci:
  28. mesto: Miha Matečko - Tjaša Pintar

19.03.2012. 01:27 Preberi več ⇒