Podelitev priznanj Plesne zveze Slovenije za leto 2011

29/2 je PZS v Festivalni dvorani šestič po vrsti organizirala podelitev priznanj (zlatih, srebrnih in bronastih) za posameznike, pare in skupine za delo v preteklem koledarskem letu. Med dobitniki priznanj so bili tudi plesalci Rock´n ´Rolla PK Briljantina. Na podelitvi so nagrajence in goste počastili predstavniki PZS in Olimpijskega komiteja Slovenije.

Bronasti znak sekcije za Rock´n ´Roll je prejela mladinska formacija Briljantina Teens za doseženo 5. mesto na evropskem prvenstvu mladinskih formacij v Rock´n ´Rollu, ki je bila na prireditvi tudi otvoritvena točka.

Srebrni znak sekcije za Rock´n ´Roll kot najvišje možno priznanje v svoji kategoriji prejme plesni par Luna Vogrič in Jaka Vrevc Žlajpah za odmevne mednarodne rezultate v kategoriji mlajših mladincev, in sicer sta bila finalista evropskega in svetovnega prvenstva v letu 2011 in obakrat dosegla 7. mesto. Poleg tega sta zabeležila več finalnih nastopov na tekmovanjih za svetovni pokal in skupno 5. mesto (zdaj pa sta že 3.) na končni letni rang lestvici WRRC za mlajše mladince.

02.03.2012. 01:52